Producenten verpakkingen ontmoeten elkaar op het gebied van duurzaamheid

Pack2Go Europe, de vereniging die Europese producenten van food-, drank-, service- en gemaksverpakkingen samenbrengt, is voornemens haar producten te integreren in Europa’s prille circulaire economie. CEO’s van de diverse industrieën ontmoeten elkaar op 9 juni in Brussel om een nieuw programma te lanceren met betrekking tot het verkrijgen van de waardevolle grondstoffen die vergrendeld zitten in gebruikte service- en gemaksverpakkingen.
De stap komt als een constructief antwoord op het initiatief van de Europese Commissie ter bevordering van een circulaire economie in Europa. Dat laatste heeft het potentieel om in de komende twee decennia de manier waarop Europa zaken doet, de overheid services bepaalt aan gemeentes, en het publiek afval en grondstoffen ziet, radicaal te hervormen.

Samenwerking
Serviceverpakkingen kunnen en worden gerecycled, maar de volumes blijven laag in Europa, informeert Pack2Go. Dit kan alleen worden opgelost wanneer alle belanghebbenden gaan samenwerken om constructieve en innovatieve oplossingen te vinden. Een voorbeeld hiervan zijn de papieren bekers in het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn vele andere soorten van service- en gemaksverpakkingen het overwegen waard, zoals verpakkingen gemaakt van kunststof en metalen, of papier, karton en composieten.

Pack2Go Europe is in 2012 begonnen met het samenbrengen van Europese gespecialiseerde afval preventie instellingen en NGO’s in de Clean Europe Network. Een initiatief dat volledig wordt ondersteund door de Europese Commissie. Nu wisselen de zogenaamde “schone” groepen uit 15 landen ideeën uit binnen het Network over het verbeteren van rondslingerend afval in Europa, praten met EU-instellingen over hoe dat effectief te doen, en leiden dit jaar zelfs de eerste gemeenschappelijke Europese methode ooit voor het meten van afval.

Bron: http://www.verpakkingsmanagement.nl/nieuws/circulaire-economie-doorvoeren-europa34079

Banken van 'bijzonder beheer' naar 'bijzonder succesvol'

Profilering in combinatie met business model innovatie kan uitkomst bieden bij het verkleinen van risico's

De ‘Chinese droom’: van duurzaamheid business maken

In China verschuift duurzaamheid langzaam maar zeker van begrip naar werkelijkheid. De Chinese overheid nodigt ondernemers en kennisinstellingen uit om hier een steentje aan bij te dragen. Een kans voor…

Summer school Business Model Innovatie

Volg de gecertificeerde opleiding in de zomervakantie!

Innovatiecatalogus 2016

Download de innovatiecatalogus met opleidingen, workshops en prijzen.

Duurzame verdienmodellen voor energie

Het Duitse zonne-energiebedrijf sluit een overeenkomst met het CBI

Vastgoedmarkt moet aan circulaire economie

Het hergebruik van materialen is een cruciale stap die in de vastgoedmarkt gezet moet worden.

Duurzame verpakkingen

Producenten verpakkingen ontmoeten elkaar op het gebied van duurzaamheid

Duurzaamheid en innovatie beloond met award

Met de award laat de organisatie zien dat ze afval reduceert, veiligheid rondom machines verbetert en meer teambetrokkenheid realiseert.

 

×