Het Duitse zonne-energiebedrijf Mep Werke sluit een overeenkomst met het Climate Bonds Initiative (CBI) om duurzame financieringsmodellen mogelijk te maken in de strijd tegen klimaatverandering. Als internationale non-profitorganisatie heeft het CBI zich tot doel gesteld om investeringen in groene obligaties te promoten. Om de green bonds te certificeren op duurzaamheid, neemt de stichting een doorontwikkeld beoordelingsmodel in gebruik.

Met het partnerschap wil Mep Werke, dochteronderneming van het Duitse investeringsbedrijf Strasser Capital, op lange termijn CBI-gecertificeerde groene obligaties uitgeven.
Daarnaast wil het energiebedrijf zijn institutionele beleggers in staat stellen om bij te dragen aan een CO2-arme economie door te investeren in projecten die de transformatie naar groene energie bevorderen. Naast de mogelijke uitgifte van groene obligaties, ontwikkelt Mep Werke nieuwe financieringsmodellen om verschillende investeerders aan te trekken voor de financiering van zijn energieprojecten.

Zonnepanelen leasen
Een van de projecten die het concern uitvoert, is het leasen van zonnepanelen. Zo kunnen particulieren PV-systemen op de daken van gebouwen installeren en hiermee energie opwekken voor een vast maandelijks bedrag van € 49. Na een periode van twintig jaar, kan de gebruiker ervoor kiezen om eigenaar van het energiesysteem te worden.

“We zijn enthousiast over deze strategische samenwerking, waarin we onze expertise kunnen benutten in de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe businessmodellen en daarmee de transformatie naar groene energie ondersteunen en een CO2-arme economie bevorderen”, zegt Konstantin Strasser, oprichter en CEO van Strasser Capital en Mep Werke. 

Bron: http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/finance/15439/duits-energiebedrijf-ontwikkelt-duurzame-verdienmodellen

Banken van 'bijzonder beheer' naar 'bijzonder succesvol'

Profilering in combinatie met business model innovatie kan uitkomst bieden bij het verkleinen van risico's

De ‘Chinese droom’: van duurzaamheid business maken

In China verschuift duurzaamheid langzaam maar zeker van begrip naar werkelijkheid. De Chinese overheid nodigt ondernemers en kennisinstellingen uit om hier een steentje aan bij te dragen. Een kans voor…

Summer school Business Model Innovatie

Volg de gecertificeerde opleiding in de zomervakantie!

Innovatiecatalogus 2016

Download de innovatiecatalogus met opleidingen, workshops en prijzen.

Duurzame verdienmodellen voor energie

Het Duitse zonne-energiebedrijf sluit een overeenkomst met het CBI

Vastgoedmarkt moet aan circulaire economie

Het hergebruik van materialen is een cruciale stap die in de vastgoedmarkt gezet moet worden.

Duurzame verpakkingen

Producenten verpakkingen ontmoeten elkaar op het gebied van duurzaamheid

Duurzaamheid en innovatie beloond met award

Met de award laat de organisatie zien dat ze afval reduceert, veiligheid rondom machines verbetert en meer teambetrokkenheid realiseert.

 

×